top of page

Examen OPO Aanvullingen in de urgentiegeneeskunde - deel 1

 

Ook wel genoemd: VOU-examen, junior examen, 3e jaars examen.

Het examen is enkel toegankelijk voor de ASO’s Acute en Urgentiegeneeskunde en BBB’s (bijzondere beroepsbekwaming in de urgentiegeneeskunde) in opleiding. Een herkansing is voorzien. Om deel te kunnen nemen aan het examen moet men minstens 7 van de 8 VOU-lessen hebben gevolgd (aanwezigheidsattest).

 

Praktische info voor het examen 2022

Waar en wanneer?

 

Jullie worden verwacht op vrijdag 3 juni 2022 om 8u30 in KU Leuven, campus Gasthuisberg, Onderwijs en Navorsing 1, ALO-toren, lokaal Vesalius PC.06.400. Het examen start om 9u00 en zal 4u in beslag nemen.

Parkeren kan op parking West of op de bezoeksparking vooraan het ziekenhuis. Zie routebeschrijving in bijlage.

 

Leerstof

 

Dit is de inhoud van de lesdagen van de Voortgezette Opleiding Urgentiegeneeskunde en de quidelines waarnaar verwezen wordt in deze lessen.

 

Verloop van het examen

 

  • Schriftelijk examen: Dit is een pc-examen via de Toledo-examentool met 60 à 80 meerkeuzevragen en vragen met korte antwoorden. (Niet KULeuven studenten ontvangen hiervoor nog een externe login)

  • Mondeling examen: 2 VIVA’s (casusbespreking) met voor elke VIVA 5min. voorbereidingstijd en 15min. casusbespreking bij 2 examinatoren. Afwisselend zal een groep van 4 studenten het schriftelijk examen pauzeren om het mondeling examen af te leggen. Om de 40min. wisselt deze groep.

 

De examentijd bedraagt 4u, maar mogelijks zijn jullie sneller klaar met het schriftelijk en eventueel ook met het mondeling examen. Daarom breng je best wat lectuur mee om je bezig te houden. Het is echter niet toegelaten om een toestel met internetverbinding te gebruiken: dus geen smartphone, tablet en ook niet de pc waarop je het schriftelijk examen hebt afgelegd.

bottom of page